Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya domstolen blir högre

Annons

Länsrättens personal vill inte sitta i marknivå och därför blir domstolsbyggnaden på Kullen högre. Om ingen protesterar mot det kan kommunstyrelsen anta detaljplanen i augusti.

Den del av den nya domstolsbyggnaden som vetter ut mot Parkvägen var tänkt att bli en våning hög med ett suterrängplan där länsrätten skulle husera. I våningen ovanför skulle tingsrätten sitta.

Utifrån de förutsättningarna gjordes detaljplanen. Men länsrätten vill inte alls sitta i markplan och byggherren Byggpartner har fått tänka om. Nu ska istället suterrängvåningen pressas ner i marken och bli ett rent källarplan och huset får två i stället för en våning.

I och för sig blir huset inte mer än 70 centimeter högre mot Parkgatan. Men förändringen gör ändå att alla grannar måste höras på nytt för att ges en chans att protestera om de inte gillar förändringen.

Men för att vinna tid beslutade byggnadsnämnden ändå för egen del att anta planen och skicka den vidare till kommunstyrelsen för godkännande. Men om någon nu skulle protestera kan inte kommunstyrelsen anta planen utan den måste då tillbaka till byggnadsnämnden för ny bearbetning.

Byggnadsnämnden var dock inte enig om sitt beslut att anta planen. Barbro Lång, fp, och Mats Rudert, m, som hela tiden varit emot att domstolen ska byggas på Kullen, höll sin linje och reserverade sig mot beslutet.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons