Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin vann praktik i New York

Annons

Det var på onsdagen och torsdagen som Martin, som går sista året på Hotell och Restaurangprogrammet i Älvdalen, tävlade i Helsingborg.

I konkurrens med sju andra finalister från olika restaurangskolor i Sverige var det Martin, som är från Venjan, vars mat bäst föll juryn i smaken.

Tävlingen han deltog i heter Mildastipendiet och tävlingsplatsen var i Mildas provkök i Helsingborg.

På onsdagen fick deltagarna veta ingredienserna som skulle ingå i tävlingsrätterna. Därefter hade de en timme på sig att lista ut ett bra sätt att kombinera dem och skriva ut ett recept.

På torsdagen var det så dags att laga maten och till detta hade de tävlande tre timmar på sig.

Efter segern i Helsingborg intervjuades Martin i radio och strax efteråt blev han erbjuden jobb.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons