Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärde laga thaimat

Annons

- Ett tag vägde jag 92 kilo, men nu har jag varit lite lat ett tag och väger kring 94 kilo, berättade han när tidningen besökte matlagningskursen i Bachmanska skolan i Hedemora på onsdagskvällen.

Tio deltagare finns i studiecirkeln arrangerad av Studieförbundet Vuxenskolan och med Tom (Sopapun Danielsson) som ledare.

Jerry berättar att han tidigare letat efter recept på asiatiska rätter på internet.

Här används inte grädde, men mycket grönsaker, kyckling och magert kött och olika specialkryddor.

Den asiatiska maten är rena hälsomaten.

- Så äter vi förstås jasminris till det vi lagar, förklarar kursledaren Tom.

Denna kväll var det thailändsk fiskgratäng på torskfilé som lagades.

I receptet fanns bland annat limeblad och rödcurry pasta.

- En del kanske tror att maten är stark kryddad, men fördelen med att laga maten själv är att kunna välja att krydda efter ens egen smak, säger Jerry Lundqvist.

Intresset för thailändsk mat ökar.

Sedan i maj i år driver hon en butik i Hedemora där hon säljer asiatisk mat.

- Jag planerar att även starta catering, berättar hon.

Nyligen anlitades hon även som gästkock så hon har en hel del att syssla med.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons