Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylproblem och fuktskador i kök

Annons

I alla tre köken lagas det i dag både frukost, lunch och middag. Men alla tre kommer att omvandlas till enbart uppvärmningskök när kommunens nya kostorganisation blir verklighet och Haraldsboköket tar över all matproduktion.

Det som miljöinspektören framför allt uppmärksammar är att samtliga kök har problem vad gäller nedkylningen av maten. Det handlar om att det finns för få kylar i förhållande till hur mycket mat som lagas och sedan ska kylas ner.

På Björkhagen uppmärksammade hon också att det eventuellt finns fuktskador mellan golv och kakelvägg både i diskrummet och bakom stekbordet. Och på Smedjan fungerar den dokumentation av egenkontroll som personalen själva ska genomföra dåligt. Personalen vid samtliga kök klagar också på dålig ventilation.

Miljöinspektören ansåg dock att samtliga kök är ändamålsenliga och vill senast den 30 september ha in förslag på lösningar på problemen.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons