Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristinas Mandelpotatispaj

Annons

Beräkna en paj per person

1 färdigt pajskal, ca 15 cm i diameter

2 medelstora mandelpotatisar

1 ägg

1 dl crème fraîche

2 msk finhackad gräslök

ca 1/2 dl grovt riven Västerbottenost

lite flingsalt

Dekoration:

finhackad rödlök

finhackad gräslök

Börja med att förgrädda pajskalen innan de fylls. Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Förkoka potatisen så att den nästan är färdig.

Vispa upp ägget lätt och vispa ner crème fraîche, blanda i hackad gräslök.

Skala och skiva potatisen, lägg ner den i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö över Västerbottenosten och lite flingsalt.

Grädda i 180 - 200 gradig ugn i 15-20 minuter tills äggstanningen har stelnat.

Låt svalna en stund och dekorera med rödlök och gräslök.

Servera tillsammans med surströmming.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons