Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Dalarnas bästa arbetsplats: "Känns fantastiskt kul"

/
  • B3IT utsågs till en av Sveriges bästa arbetsplatser på en gala på Cirkus i Stockholm.

Konsultföretaget B3IT, med kontor i Borlänge, är en av Sveriges bästa arbetsplatser.
Nyligen prisades man på en gala på Cirkus i Stockholm.
– Det är en fantastiskt kul utmärkelse att få, säger Per Matsson, tf vd på B3IT Dalarna.

Annons

B3IT jobbar med att hjälpa företag och förvaltningar att effektivisera sin IT-verksamhet och är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag.

Huvudkontoret ligger i Stockholm, men sedan 2011 finns man även i Borlänge där de sju anställda jobbar mot kunder i främst Borlänge, Falun och Gävleborgsregionen.

Bland kunderna finns Landstinget Dalarna, Borlänge kommun och Clas Ohlson.

– Vi är jätteglada för det här. Det känns som en bra klapp på axeln, säger Per Matsson, tf vd på B3IT Dalarna.

B3IT kom trea i kategorin stora organisationer (250 eller fler medarbetare) och knep förstaplatsen bland de större svenska konsultbolagen.

Bakom galan står nätverket Great Place To Work, som verkar i 50 länder och hjälper organisationer och företag att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur.

Sedan 2003 har man rankat Sveriges bästa arbetsplatser, bland annat med hjälp av medarbetarundersökningar.

I sin motivering pekar man på att 97 procent av de anställda anser att B3IT "allt sammantaget är en mycket bra arbetsplats", samt att "resultatet gäller för alla grupper av medarbetare, både äldre och yngre, kvinnor och män, nyanställda och de som arbetat länge i bolaget".

– Det som gör att vi sticker ut är att vi ger våra medarbetare en stor frihet och att vi har byggt en organisation med flera mindre specialistbolag. Det finns ett stort fokus på tillväxt och entreprenörskap inom B3IT, men också på mjuka värden, frihet och wellness, säger Sven Uthorn, koncernchef på B3IT i ett pressmeddelande.

B3IT har i dag 320 medarbetare och utöver kontoren i Stockholm och Borlänge finns man i Sundsvall, Göteborg, Malmö och Örebro.

LÄS: Fler nyheter från Borlänge

Mer läsning

Annons