Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är vi som gör maten"

Annons

För tre år sedan beslutade Naturskyddsföreningen och LRF att dra igång "Mat runt Siljan". Syftet var att öka intresset för lokalt producerad mat för att därigenom gynna det öppna landskapet och den biologiska mångfalden. Satsningen blev en succé. I fjol fick bygdens lantbrukare totalt

4 500 besök under två dagar.

I Rättvik är Karltöfåsens fäbodar en av lördagens besöksgårdar. Vid fäboden bjuder regionens mjölkproducent på diverse produkter. Samtidigt erbjuds besökarna att handla fäbodprodukter som ost, smör och stomp. I Stumsnäs visar Botans lantbruk upp den nyuppförda lösdriftsladugården, byggd för att hysa 200 mjölkkor. I Ickholmen och Naturbruksgymnasiet erbjuds besökarna att se, testa och köpa lokalt producerade produkter.

- Det här är något vi ser fram emot varje år. Alla är välkomna, säger Ingrid Sandh vid Karltöf

åsens fäbodar.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons