Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för en kär tradition

Annons

- Det är bra med kalorier, nu när det är kallt. Semlor är goda grejer, säger Alberto Holgado skrattande, medan han gör ännu en plåt med semlor klar.

Semlor har funnits till salu på konditioriet sedan trettondagen och finns framme i diskarna fram till påsk.

- Vi säljer flera hundra semlor om dagen, efter fettisdagen blir det mer, säger Margot Samuelsson, konditoriets ägare.

Förr i tiden inmundigades läckerheten oftast med varm mjölk. Alberto Holgado och hans arbetskamrat Hasse Mases väljer det traditionella sättet:

- Det är så jag lärt mig att äta den. Djupa tallrikar, mjölken kokas i kastrull, och hälls sedan vid semlan. På tisdagar åt vi det, säger Hasse Mases. Men det är inte så många som äter den på det viset något mer.

EVA-KAISA JUNGFALL

Mer läsning

Annons