Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barndiabeteskampen välkomnar landstingets besked

/

Landstinget Dalarnas försäkran om att alla barnfamiljer som vill ha en kontinuerlig blodsockermätare ska få en glädjer Barndiabeteskampen.

Annons

DT har berättat om kampanjen Barndiabeteskampen som kräver att alla som drabbats av typ 1 diabetes ska få en kontinuerlig blodsockermätare. Även familjen Sjögren intervjuades som berättade om hur vissa landsting erbjuder blodsockermätare gratis.

– Vi är glada för att landstinget lovar att alla barn ska erbjudas blodsockermätare. Vi delar landstingets bedömning om att utrustning endast skall delas ut till de som använder den, skriver Barndiabeteskampens grundare Marcus Eriksson, Richard Mårtensson och Jessica Eriksson i ett uttalande.

Barndiabeteskampen startades av dem då deras barn fick typ 1 diabetes och snabbt fick deras facebook-grupp stor spridning.

De menar vidare att landstingen dock inte klarar att hantera tekniken för diabetes typ 1-sjuka och att finansieringen och bedömningen borde i stället hanteras av den statliga myndigheten Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.

– Vi började driva den här kampen också med anledning av situationen för vuxna typ 1 diabetiker i Dalarna. Därför vill vi att landstinget utlovar samma besked för vuxna typ 1 diabetiker - att alla som vill och använder blodsockermätare också skall erbjudas tekniken, heter det i uttalandet.

Mer läsning

Annons