Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
I Borlänge måste sammanhållning gå före splittring

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Foto: Måna Jonsson Roos, Jerry Brodin, Robban Andersson, arkiv

Annons

Ny framtid vill bygga ett Borlänge där relationen mellan stad och landsbygd blir fungerande. Ett Borlänge där sammanhållning går före splittring. Där inte grupper ställs emot varandra. Då behövs avståndet mellan politiker och medborgare minska, och genom det; demokratin stärkas.

Landsbygdsutvecklingen i en kommun är otroligt viktig. Kommuninvånarna på landsbygden är lika viktiga som de inne i stan. Kommunen och dess politiker och tjänstemän skall aktivt jobba med att utveckla samhället och öka attraktiviteten i ett nära samarbete med företagen, föreningarna och invånarna i kommunen och dess ytterområden och byar.

Annons

Annons

Ny framtid tror på skapande av mötesplatser vilket innebär ett långsiktigt och strukturerat arbete. God samarbetsförmåga för bygdens bästa. Att till exempel stödja en entreprenör som vill öppna och utveckla en handelsbod till en självklar mötesplats för både invånare och besökare kan sätta bygden på kartan, både med sitt breda utbud av upplevelser och service, men minst lika mycket som ett gott exempel inom lyckad landsbygdsutveckling.

Ny framtid vill stödja entreprenörer att förverkliga sina idéer. Det kan vara den klassiska handelsboden eller cafékvällar i byns nedlagda bibliotek, byns bastu eller fritidsgård. Kommunen skall vara möjliggörande. Vi vill att Kommunen skall föregå med gott exempel när det gäller underhåll av deras fastigheter och marker. Idag finns inte en underhållsplan för kommunens alla fastigheter. Det kommer vi i Ny framtid jobba för att förverkliga.

Henrik Anderson, Ny framtid

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy