Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Insändare
Håll tassarna borta från vår boulebana, kommunen!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har en fin och funktionell boulebana – den ska inte få ge plats åt någon förskola.

Bild: Arkivbild

Annons

I början av 2000-talet uppvaktade PRO och SPF oss i Skönviksbolaget. De vile få till en boulebana, de hade försökt med kommunen men där fanns inget intresse. Vi såg en möjlighet att förlägga den där den nu ligger, där växte bara sly. Vi tog beslutet omgående, för idén var helt i linje med vår idé om at försöka utveckla Skönviksområdet med olika aktiviteter.

Annons

Banorna var till för alla, vi hade klot som man kunde låna. SPF och PRO bokade tider och spelandet började. Under åren har deltagarantalet ökat i vart fall för PRO:s del.

Annons

Den befintliga boulebanan är bra och omtyckt av såväl Säterbor som de som kommer hit och deltar med oss, på måndagar och fredagar. Banorna har utökats till 10 stycken.

Nu är visst kommunen ute och letar lämplig plats för förskola, de har tydligen en idé om att lägga den på just boulebanan.

Man får aldrig sluta förvånas.

Det finns ett otal platser på Skönviksområdet som är minst lika lämpliga.

Förslag:

1. Åkern nedanför Siggebo

2. Till såväl vänster, som höger om vägen in mot Skönvik

3. Marken bortom Köket

4. Marken ovanför villorna till höger om nedre vägen mot Golfen

Det finns också säkert markområden kring museet och gamla Fasta Paviljongen. Förmodligen måste planändring göras på alla ställen. Också där boulebanan ligger. Om jag har förstått det rätt, så skall kommunen anlägga en ny boulebana, om man skall bygga på nuvarande bana.

Alltså istället för att bygga på ett ställe, där ingen verksamhet finns, skall man först bygga en ny boulebana innan man sedan bygger en förskola.

Låter det bra?

Vi trivs på vår nuvarande bana, har inga behov av någon annan plats.

Dan Ericson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy