Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Romme

Insändare
Tunetanläggningen blir en het fråga i kommunvalet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jerry Brodin

Annons

Tunet kommer åter att vara ett omdebatterat område i Borlänge. Ett nytt handskrivet medborgarförslag från tioårige Erik, har kommit in till kommunen. Han vill att man skall sätta upp skateboardramper vid Tunetanläggningen. En anläggning som hålls stängd av de styrande i kommunen.

Faksimil Borlänge Tidning 7 maj 2022.

Annons

Annons

I Ny framtid vill vi att man öppnar Tunetanläggningen, med klubblokaler, bad och gym, samt gräsplaner och bandybana med konstfrusen is. I området finns också motionsspår samt en boulehall. Att fylla på med några skateramper, kommer att ge mer liv och gemenskap i Romme/Tunet. Vår ambition i ny framtid är att människor skall ha nära till sina aktiviteter. Närheten gynnar den sociala gemenskapen, fritiden, och även miljön när man inte behöver köra bil långa sträckor till sina aktiviteter. Precis det, är vad medborgarförslaget handlar om. I Ny framtid tycker vi att det är ett bra medborgarförslag som vi hoppas bifalls i kommunen.

Bo Bjurman/partiet Ny framtid

Tunets bad har länge varit en het kommunal fråga.

Bild: Jerry Brodin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy