Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Insändare
Ska parkeringen försvinna utan debatt?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För många runt Falun är postparkeringen första alternativet. Arkivbild.

Bild: Karin Sundin

Annons

Vi ha en märklig debatt om trafiken i Falun. Den handlar om huruvida vi ska åka med- eller motsols runt Kristine kyrka och ytterligare några få centrala parkeringar.

Är det kanske för att förvilla oss och inte uppmärksamma att gamla postenparkeringen ska försvinna till förmån för ett hyreshus? Visserligen med parkeringar i bottenvåningen.

Mer än hälften av kommunens befolkning bor i  nordväst, norr, och sydost om centrum. För oss är postenparkeringen alternativ ett vid besök i nyttigheter runt torget i centrala staden. Den är också bra för framtida konsertbesökare.

Annons

Annons

Handel är ursprungligen anledningen till att städer bildades. Det vore trevligt om vår stad kunde fortsätta att vara en attraktiv köpstad men handelsområdena Tallen, Majoren och Norra Backa verkar ta över allt mer. Ett symtom på detta är att det mest exponerade skyltfönstret mot Stora Torget är på väg att övertas av en tandläkarkedja. Intet ont om tandläkare.

Tänkande August

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy