Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Rätt men ändå fel om public service Runnberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Anna Klint, Pontus Lundahl / TT

Annons

Normalt skriver du utmärkta ledare men i onsdagens Borlänge Tidning blev det tyvärr många fel. Först säger du att M och SD har fel när de kritiserar SR för vänstertendens då har du tydligen aldrig lyssnat på Ring P1. Redan i rubriken gör du gällande att den stora förloraren på grund av SR är inte Ebba Busch utan Mursal Isa. Den senare är inte precis en partiledare som Ebba trots att även han grovt missgynnats av SR:s tillkortakommanden.

Mursal Isa (MP) blev felciterad av SR:s redaktion Radio Sweden Somali .

Bild: Anna Klint

Annons

Du anser även att stödet för kritiken av SR är lågt men då inkluderar du uppenbart inte SVT. När du påpekar Ebbas vettlösa polarisering av händelserna med flyende poliser insinuerar du ett självskadebeteende hos henne. Hon ifrågasatte endast att polisen inte agerade hårdare och det är minst sagt välbehövligt om de skall kunna skapa någon form av trygghet för de laglydiga medborgarna.

Annons

Även Ebba Busch (KD) blev felciterad i SR-sändningar på andra språk.

Bild: Pontus Lundahl / TT

Du avslutar med en lång utläggning som visar på hur illa Mursal Isa behandlats och vilka betydande politiska konsekvenser det fått för MP. Visst har Mursal Isa minst sagt behandlats illa men att du därigenom marginaliserar den gigantiskt stora förlust KD gör tack vare SR tycks du inte inse.

I stället borde du kanske påpekat att SR inte ens har en ansvarig utgivare för de medvetna eller omedvetna misstolkningar i översättningarna som SR gör sig skyldig till. Saknas det ansvarig utgivare bör definitivt chefen för SR både ställas till svars, frågas ut och speciellt så här i valtider till och med sparkas.

Besviken Pensionär

SVAR DIREKT: Det finns välgrundad forskning om att public services redaktioner inte har vänstertendens. Att påstå det omvända är ett politiskt projekt. Jag skriver explicit om det stora stödet för SVT. Jag har aldrig marginaliserat Ebba Busch och har heller aldrig tillskrivit henne självskadebeteende. Tvärt om skrev jag ju hur viktigt det är att debatten förs utifrån vad hon faktiskt sagt.

Det är en helt felaktig uppgift att programmen som fört ut dessa uppgifter inte har ansvariga utgivare. Likaså är det naturligt för en lokaltidning i Borlänge att koncentrera uppmärksamheten till en ledande Borlängepolitiker, inte till Ebba Busch. BT:s nyhetsredaktion frågade ju ut ansvarig chef, helt i linje med vad du efterfrågar.

Jens Runnberg, Politisk redaktör

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy