Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Svärdsjö

Läsartext
Orkestermusik i Svärdsjö kyrka på lördagskvällen

Den erfarna och populära orkestern, Svärdsjö Envikens Orkesterförening bjöd på njutbara och skönt harmoniserande toner under Musik vid Helgsmål i Svärdsjö kyrka på lördagskvällen.

Detta är en läsartext.

Svärdsjö Envikens Orkesterförening underhöll. Foto: Walters Börje

Annons

Kyrkvärden Susanne Janérs Zetterström hälsade alla välkomna varefter Lars-Olov Billme berättade om orkestern och glädjen av att åter kunna uppträda efter pandemin.

Leif Elving var dirigent till de flesta av numren såsom medley av Irländska folksånger. Studerande Christian Luong Larsson dirigerade till melodimedley av Bellman, kallat Bellmaniana. Christian är för övrigt cellist i orkestern.

Annons

Nils Åström och Leif Elving framförde en nyfunnen duett av Haydn. Komminister Camilla Vallhagen höll en betraktelse och nedkallade välsignelsen.

Annons

Svärdsjö Envikens Orkesterförening kan åter uppträda efter pandemin. Foto: Walters Börje

Det kända och njutbara stycket Gabriels Oboe ur The Mission fyllde kyrkvalven med just oboens klanger. Som final framfördes Peterson-Bergers kända Sommarsång. Applåderna lät inte vänta på sig. Camilla tackade för denna musikaliska upplevelsekväll. Givetvis applåderades fram ett extra nummer av Peterson Berger.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy