Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Mora Jordägare leva vidare eller dö?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vem köper om motionen går igenom, undrar insändarskribenten.

Bild: Robban Andersson, Arkivbild

Annons

Till årets föreningsstämma den 11 maj har lämnats in en motion om att tillgångarna skall säljas. Dags att mobilisera och samlas vid årsstämman. Vi upprepar det Orsa jordägare gjorde för något år sedan står upp för att bevara det lokala ägandet. Skall det som skapades av våra förfäder överleva för kommande generationer?

Om motionen går igenom vilka köper då upp skogsfastigheter, Kaplagården med mera. Sannolikt skogsbolagen eller andra kapitalstarka, oligarker och andra. Personer som aldrig bidragit till kommunens ekonomi genom att betala kommunalskatten. Vill vi ha denna utveckling? Inte många av föreningens delägare har möjlighet att köpa och se till att inflytandet stannar lokalt i bygden. Vem skall finansiera skötsel av byarnas vägar, vad händer med Kaplagården, vem tar över ägandet av alla vägar inklusive E45? Värdeökningen på skogsfastigheter har varit mycket god och kommit alla även små ägare tillgodo. Att avhända sig ägarandelen vilka tillgodogör sig då framtida värdeutveckling? En uppmaning gå på stämman i Mora parken den 11 maj kl 18.00. Annars lämna fullmakt till någon som förstår vidden av detta! Läs på hemsidan om vad som gäller

”Morabo som bor på sin fastighet”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy