Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Debatt
Stina Myhrman: Miljonerna fortsätter rulla

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Socialdemokraterna kan inte styra ensamma, väljarna har sagt nej, men varken Mp, V eller M satte stopp för alla misslyckade affärer, miljonerna fortsätter rulla” skriver Stina Myhrman.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Svar till Håkan Frank: tack för ditt inlägg!

Demokrati innebär att vanliga invånare får ifrågasätta. Varken Håge Persson (M) eller Leif Pettersson (S) har fått tyst på mig när jag ”likt en väderkvarn svingat mot det ena och det andra gällande kommunens politiska skötsel”.

Jag inser ju att ni vill att alla tror att ”den demokratiska processen fungerar utmärkt”. Om insändarna är ”slag i luften utan substans” får opartiska personer bedöma.

Det gäller demokrati/rättvisa. Om politiker tänker mer på sig själva än att lägga skattepengar på de som enligt lag ska ha dem (sjuka, gamla, barn, arbetslösa) har jag påtalat det. Likaså när bostadsbyggandet ensidigt gynnat Ludvikahem eller att Åsa Bergkvist (S) inte underlättat för dem som utbildat sig och vill jobba inom vården.

Annons

Jag vet att det bara behövs enkel majoritet för en förskola utan kommunal regi och anklagar ingen för lagbrott. Men jag har följt debatten innan och ifrågasätter demokratin här.

Annons

Har Håksbergbarnen förtur till Olympicaskolan? Då är jag nöjd, men personalen där och samarbetet med barn/föräldrar, har det fungerat väl?

Måste de inte söka nya jobb och Olympicas ledning bestämmer vilka som får dem? Är risken obefintlig att man anställer personal med lägre lön och sämre arbetsförhållanden (Olympica är vinstdrivande)?

Sverige har ett system där skolpengen ökar skillnaden mellan fattig/rik. Kommunala skolor förlorar för varje elev som går i friskola som slipper ansvaret för de som kostar mest. Är det demokratiskt?

Jag har läst ”Ett bättre Ludvika kommun” som visar att vi har för få utbildade lärare: det är en kommun och inte ett! Den garanterar även utevistelse för äldre på kommunens boende plus en arena i Marnäs.

Sen kom pandemin, dessa löften har inte kunnat infrias och inte har vi fått flera skattebetalare, bara fler tomma, dyra lägenheter.

Men min väninna Inger Montelius och jag genomförde två saker som gynnar Ludvikas äldre:

1. Vi utan dator och Iphone fick möjlighet att köpa biljetter på stationen. 2. Man kan åka tåg, inte bara buss till Falun om man har remiss.

Vad har politikerna gjort för gamla och sjuka? Jag beklagar min anklagelse mot (M) för fjäsk för internationella företag. (S) är mer skyldiga till den bro som är praktisk för de på Hitachi som kan äta ute varje dag, men den behövs inte för oss gamla.

Annons

Annons

(S) kan inte styra ensamma, väljarna har sagt nej, men varken Mp, V eller M satte stopp för alla misslyckade affärer, miljonerna fortsätter rulla.

Det är inte Hitachi som betalar era löner/arvoden utan vanliga pensionärer och anställda.

Är Olympicaskolan Hitachifjäsk? Jag hoppas att en internationell skola blir kommunal! Vi vet ännu inte antalet som kommer att bo och betala skatt en längre tid.

Hitachi är bättre eftersom japaner respekterar äldre och politiker gråtande ber om ursäkt för misstagen. Sådana politiker vill vi gärna ha i Ludvika!

Stina Myhrman

Ludvika

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy