Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Läsartext
Höll föredrag för pensionärer om klimathotet

Vid senaste månadsmötet med SPF Seniorerna Stora Skedvi var bergsingenjör Per Erik Kihlstedt, före detta chef på Söderfors bruk, inbjuden att hålla föredrag om klimathotet, ett högaktuellt ämne i dag.

Detta är en läsartext.

Per Erik Kihlstedt höll föredrag för pensionärerna. Foto: Läsarbild

Annons

Kihlstedt redovisade fakta på vetenskaplig grund och visade med kartor och kurvor hur jordens klimat påverkas huvudsakligen av solen och havet. Koldioxidhalten i atmosfären påverkas enligt honom mycket lite av människans utsläpp, knappt mätbart. Vattnet/havet tar upp koldioxid när det är kallt (vid polerna) och avger när det är varmt (vid ekvatorn). Ökad aktivitet på solen är orsak till att temperaturen stiger något. Halten av koldioxid i atmosfären kommer ej att förändras hur mycket vi än stryper våra egna utsläpp. Det är havet som styr.

Annons

Annons

Efter kaffepaus utbröt en livlig diskussion. På en allmän fråga varför så lite av denna teori uppmärksammas är svaret att man får inga politiska poäng på detta. En kommentar när mötet var slut var: ”Vi kan fortsätta åka dieselbilar ett tag till utan dåligt samvete”.

Karin Simes

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy