Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaDalarnas län

Mats Laggar
Nu delas din tv-bilaga ut på onsdagar: ”Då kommer den garanterat innan helgen”

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Mats laggar, chefredaktör Mora Tidning.

Annons

Från och med denna månad har Postnord börjat dela ut posten enligt sitt nya utdelningssystem, kallat "varannandagsutdelning" av dem själva. I praktiken betyder det utdelning av posten på måndag, onsdag och fredag vecka 1 - och tisdag och torsdag vecka 2.

För drygt 300 av Mora Tidnings papperstidnings-prenumeranter, av totalt 7500, betyder det att morgontidningen kommer på fel dag varannan vecka. Det här har vi tidigare berättat om tidigare.

Annons

Som en konsekvens av det har denna tidning försökt mildra konsekvenserna av de ändrade utdelningsrutinerna för de drabbade. MT:s populära tv-bilaga har tidigare kommit med tidningen på fredagar. Nu ändrar vi utgivningsdag till onsdagar. Detta för att alla, även de som drabbas av Postnords nya postutdelningssystem, ska få tv-bilagan i tid innan helgen.

Annons

Normalt levereras fredagens tv-bilaga av Tidningarnas Telegrambyrå, TT, under torsdagarna till tryckeriet inför fredagen. Nu måste material samlas ihop tidigare i veckan. Det kommer göra att tv-bilagan inte kommer se exakt ut som den normalt gör, i alla fall inte till en början.

Oavsett, så innebär detta att alla våra papperstidningsläsare får helgens och de kommande dagarnas tv-tablåer innan helgen. Det är ändå det som är viktigt. Jag är övertygad om att alla som inte drabbas av Postnords nya system ställer upp på detta. Så, från och med i dag lyfter vi all teve från ordinarie tidning och samlar alla tv-tablåer i tv-bilagan. Kom ihåg att spara tv-bilagan vid tv-soffan hela veckan. Radiosidor och filmkanaler fortsätter vi redovisa i huvudtidningen.

Samtidigt – vi har e-tidningen och vår egen sajt. Där kan du läsa allt det som står i papperstidningen – och faktiskt mer än så. E-tidningen publiceras också några timmar tidigare än vad din papperstidning normalt hamnar i brevlådan.

Testa att logga in, om du inte redan gjort det.

Annons

Sköt om er.

Fakta

Så kan du läsa MT:s e-tidning

Gå in på www.dt.se. (Och senare i vår på nya sajten moratidning.se).
Klicka på "Logga in" längst uppe till höger.
Längst upp på sidans meny finns en "knapp" som tar dig till e-tidningen.
Om du har glömt ditt lösenord finns en länk för att återställa det. Om du har andra problem hittar du lösningen på det mesta på vår kundservice-sida.
Behöver du mer hjälp går det att ringa kundcentret på 010-709 79 00.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy