Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orsa

Debatt
Skapa attraktivt boende vid Skeer

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bygg boenden vid Skeer-området, uppmanar debattören.

Annons

En förutsättning för en utveckling där Orsa växer är bostäder. Boende i Orsa ska ge möjlighet till livskvalitet.

Vi har under en längre tid sett att det saknas färdiga planer för bostadsbyggande där det efterfrågas i kommunen. När vi för drygt ett år sedan antog kommunens prioritering för planer yrkade vi socialdemokrater på att prioritera upp området kring Skeer där vi ser stora möjligheter.

Annons

Annons

Vi fick inget gehör för det.

Vi vill att området runt Skeer ska användas som en del i att skapa ett attraktivt boende med möjlighet till olika aktiviteter. Vi har under en längre tid sett brister i möjligheten att bygga och bo i Orsa. Därför har vi även även drivit att tillföra mer resurser till planavdelningen.

Vi fick inte igenom det då, något vi då inte fick igenom, men där har det tillförts mer pengar i årets budget. Vi socialdemokrater kan konstatera att arbetet med att skapa förutsättningar för bostadsutveckling i kommunen går alldeles för sakta. Vi kommer därför att driva en bostadspolitik där det finns och skapas förutsättningarna för bostadsbyggande.

Magnus Bjurman, oppositionsföreträdare för Socialdemokraterna i Orsa

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy