Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Läsartext
Unga prisas för framgångar inom livsmedelshandel, skola och idrott

Nyligen delades det, för 40:e gången, ut stipendier från Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond. Varje år, sedan 1983, har ungdomar som ”visat framfötterna” inom livsmedelshandel, inom skolan och inom någon idrott fått ett stipendium på 5 000 kronor var.

Detta är en läsartext.

Från vänster: Hilda Contreras- Tittonen, Cornelia Skarp, Hugo Hindsberg, Anna Reinholdz, Sammi van Vliet samt ordföranden för Dagmar och Bertil Wåghälls Ungdomsfond Kerstin Wåghäll. Foto: Privat

Annons

Eftersom det förra året inte delades ut några stipendier på grund av pandemin blev det ovanligt många stipendiater i år.

2021 och 2022 års stipendiater:

Cornelia Skarp: 18 år, från Mora, idrottsstipendiat. Cornelia älskar att spela tennis. Hon började spela redan när hon var sju år. Är en tillgång för Mora TK och ett föredöme för andra unga tjejer.

Annons

Hilda Contreras Tittonen: 17 år från Falun, skolstipendiat

Annons

Hilda går på Naturprogrammet på Lugnetskolan. Läser också en nationell utbildning NIU Styrkelyft. Hon har varit ledare sedan hon var 12 år inom Gymnos , där hon också själv varit aktiv gymnast i 12 år.

Hugo Hindsberg: 18 år från Borlänge, skolstipendiat

Hugo gick under högstadiet på Maserskolan där han var ordförande på Skol-IF. Förra året schemalade och samordnade han domarna under Falu Sommarcup. Är ledamot i Dalarnas Skolidrottsförbund, har varit ledare för landslagets fotbollsskola.

Sammi van Vliet: 15 år Falun, idrottsstipendiat

Sammi började åka skridskor när han var fem år. Deltog då i ”prova-på dar” som ordades av Dala Active Skaters. Har sedan dess varit medlem där. Är idag Sveriges snabbaste 15-åring på skridsko. Sammi är ett föredöme för sina jämnåriga i klubben.

Anna Reinholdz: 23 år Avesta, livmedelshandelsstipendiat

Anna började sin anställning på Willys i Avesta i maj 2020. Sedan dess har hon blivit kassaledare, och gått en utbildning som kallas ledarsteget Teamchef. Där har hon fått lära sig att utvecklas som ledare och vad som krävs av en teamchef. Att få lära andra driver henne framåt. Att bli internlärare inom Axfood är hennes mål.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy