Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Nu startar DT:s fotbollssatsning – sänder åtta matcher med Kvarnsveden innan sommaren

Äntligen är det dags!

Till helgen startar årets fotbollssäsong – och med den går startskottet för DT:s satsning på livesänd fotboll.

Fram till sommaren sänder vi totalt åtta matcher med Kvarnsvedens IK.

– Kvarnsvedens herrar visade sin stora kapacitet under fjolårsvåren. Kan laget hålla i det fina spelet under en hel säsong i år så ser det riktigt spännande ut, säger Erik Nyholm, chefredaktör Borlänge Tidning.

Bild: Kewin Adolfsson, Simon Andersson Lindeberg

Annons

Efter en lång och kall vinter börjar sommaren äntligen närma sig.

Ett av de tydligaste vårtecknen är att fotbollsserierna startar igen – och i helgen är det dags!

– Vår sportjournalistik är inte bara analyser av läget inför och efter matcher. Hos oss kan du också följa med när det händer. Det blir ett fint helhetspaket för alla fotbollsintresserade, säger Erik Nyholm, chefredaktör på Borlänge Tidning.

På lördag spelar Kvarnsveden premiär i division 2 norra Svealand, när man tar emot Rågsveds IF klockan 16.00. Den matchen är först ut i Sportens stora satsning på Kvarnsveden den här våren.

Totalt kommer åtta matcher att livesändas fram till sommaren, fem med herrlaget och tre med damlaget i division 1.

Annons

Fakta

Matcherna som sänder DT i vår

Division 1 norra Svealand

15 april 15.00: Kvarnsvedens IK - Gefle IF FF
6 juni 15.00: Kvarnsvedens IK - Rimbo IF
26 juni 13.00: Gefle IF FF - Kvarnsvedens IK

Division 2 norra Svealand

2 april 16.00: Kvarnsvedens IK - Rågsveds IF
7 maj 14.00: Hudiksvalls Förenade FF - Kvarnsvedens IK
13 maj 19.30: Kvarnsvedens IK - Forsbacka IK
29 maj 14.00: Skiljebo SK - Kvarnsvedens IK
3 juni 19.30: Kvarnsvedens IK - Sandvikens AIK FK

Annons

Förra säsongen klarade herrlaget sig kvar i division 2 tack vare bättre målskillnad än Gamla Upsala, som fick kvala. För damlaget, som slutade femma efter degraderingen från Elitettan, kommer den här säsongen bli tuffare än på länge.

Då seriesystemet görs om krävs det att man är topp fem för att vara säker på division 1-spel även nästa säsong. Starten kommer därför bli viktigare är någonsin och DT sänder KIK:s första hemmamatch mot Gefle den 15 april.

– Det är superkul att vi kan få till en satsning på live-fotboll i år igen. Vi vet att det är uppskattat bland våra prenumeranter och det känns riktigt bra att kunna leverera matcher på den här nivån, säger Erik Nyholm, chefredaktör för Borlänge Tidning.

– Det blir intressant att se om Kvarnsvedens unga lag kan ta ytterligare ett steg i jakten på att ta sig tillbaka till Elitettan, säger Erik Nyholm, chefredaktör Borlänge Tidning.

Bild: Kewin Adolfsson

För att se matcherna från den lokala fotbollen måste du vara prenumerant på någon av de lokala tidningarna i Dalarna, något du enkelt blir genom att klicka här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går givetvis att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator också.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy