Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dala-Järna

Öppnade våra ögon – nu odlas mark ekologiskt till glädje för människor och djur

Till minne av Jean Granberg, Dala-Järna.

Ordenshuset i Hulån blev vår mötesplats. Jean var kassör i Naturskyddsföreningen i kommunen i 30 år.

Naturskyddsföreningen och Fågelklubben var våra gemensamma intressen. Blev våra gemensamma intressen borde jag kanske skriva. Min make Anders och jag drev ju lantbruk med mjölkkor ivrigt påhejade av senaste forskning, med handelsgödsel och bekämpningsmedelsanvändning, tillfredsställde vi industrin. Vi köpte skog i anslutning till vår lantbruksfastighet, vi var ju inte så kunniga i skogsfrågor då men Skogsvårdsstyrelsen och Mellanskog litade vi på.

Annons

Annons

Det var då vi mötte Naturskyddsföreningen, med Jean Granberg, Arne Johansson med flera. De hade en annan åsikt och erfarenhet av skogen som de delade med sig av. Jean ska ha ett tack för att han öppnade våra ögon till ett KRAV-liv och KRAV-lantbruk!

Jag skriver ”vi” hela tiden för de ögon han öppnade stannade inte bara vid Enholn utan från Nordanåker ända upp i Noret finns nu ett sammanhängande område som odlas ekologiskt till glädje för människor och djur.

De pollinerande bina och insekternas bästa vän, tack Jean Granberg.

Gunilla Munters

Ordförande Vansbro Naturskyddsförening

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy