Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Bengt Jacobsson har avlidit

Bengt Jacobsson avled den 11 januari i en ålder av 83 år.

Namnet Jacobsson har i decennier förknippats med turism i Grövelsjön och under de senaste 60 åren har det varit Bengt som tillsammans med sin maka Kerstin fört den traditionen vidare. Bengt tog över driften av Grövelsjögården efter sin mamma Ebba som i sin tur ärvt konsten att ta hand om turister genom Bengts morfar Grövel-Jakob. Bengt fick sin restaurangutbildning i Stockholm och som färdigutbildad kock flyttade han hem till Grövelsjön där han tillsammans med Kerstin drivit turistanläggningen med boende och restaurang, en verksamhet som under åren utvecklats i etapper.

Annons

Annons

Bengt har även varit engagerad i fjällräddningen tillsammans med flera upplagor av schäferhundar, lavinhundar, som han kunde hantera på ett imponerande sätt sedan han utbildats vid hundskolan i Sollefteå. Han hanterade även dragspelet galant när han iklädd kockmössa spelade och sjöng ”Grövelsjövalsen” för fjällturisterna.

Bengt efterlämnar makan Kerstin samt barn och barnbarn med familjer.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy