Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Minnesord över Lennart Kjellin

Lennart Kjellin, Falun, har avlidit 85 år gammal.

Lennart Kjellin blev 85 år gammal. Arkivfoto: Stina Rapp

Bild: Stina Rapp

Annons

Lennart växte upp i Ludvika men bodde nästan hela sitt liv i Falun. Han var i åtta år underbefäl vid Dalregementet. Efter handelsutbildning började han som banktjänsteman och sedermera bankkamrer på Götabanken och sedan Nordea i Falun. Han körde buss i tio år efter pensioneringen från banken.

Han körde idrottslag i Dalarna och också andra grupper i Sverige och i Europa.

Annons

I många år var han ordförande i M i Dalarna. (Motormännens riksförbund). Han höll kurser runt om i Sverige i ekonomisk bilkörning.

Annons

I sin ungdom höll Lennart på med ishockey. Han spelade med i lag i både Ludvika och Falun.

En annan talang som Lennart hade var dansmusik. I sin ungdom spelade han med i orkestrar i Ludvika och Falun. Under flera decennier hade han en trio på piano, bas och trummor. Lennart spelade själv trummor. Bland annat spelade gruppen dansmusik-jazz-bozanova under många år på Dalecarlia i Tällberg.

Lennart bodde med sin hustru Margareta, i villa i stadsdelen Samuelsdal. Där byggde Lennart i stort sett ensam på ett ytterligare våningsplan. De skulle ha firat guldbröllop i år.

Lennart och Margareta hade fritidshus i Särna. Mycket tid tillbringades där och det var ett stort intresse.

Margareta är närmast sörjande liksom barnen Karin, Sundborn, med sambo Anders och barnen Ingrid och Björn. Sonen Per, Stockholm, med sambo Victoria och barnen Igor och Kelly.

Lennart sörjes också av brodern Staffan, Stockholm och systern Karin i Hova, Västergötland.

Staffan Kjellin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy