Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Han blev sin hembygd trogen livet ut – minnesord över Stig Nordqvist

Stig Nordqvist föddes i Smedjebacken 1942 och blev sin hembygd trogen livet ut. Den 27 december avled han på Falu lasarett, 79 år gammal.

Stig började arbeta på Smedjebackens valsverk i ungdomsåren, men bytte efter en tid till firman Nordgren i Smedjebacken. Där körde han lastmaskiner (dumpers) i några år, innan han återvände till valsverket.

Han blev ”skrotklassare” på valsverket. En syssla som han skötte med stort ansvar och noggrannhet. En gång underkände Stig allt stålskrot i vagnarna på ett fullastat tåg eftersom skrotet hade för dålig kvalitet för att användas som en del i tillverkningen av företagets produkter.

Annons

Annons

Stig var en hederlig, hjälpsam och humoristisk man som spred glädje var han än befann sig. Han var mycket idrottsintresserad och spelade själv både bandy, ishockey samt fotboll i sin ungdom.

Orientering blev ett stort fritidsintresse för både Stig och hustrun Inga-Lisa när sonen Jan började orientera. De har sedan dess varit aktiva både som utövare av sporten och allt som hör orienteringsklubbens (Smedjebackens) uppgifter till.

Sönerna Leif, Jan och Lars med familjer samt hustrun Inga-Lisa hade en stor plats i Stigs hjärta.

Han blev en superfarfar till barnbarnen, alltid redo att vara barnvakt eller närvara vid deras olika idrottsevenemang tillsammans med hustrun. Bärplockning, långa promenader i skog och mark var andra gemensamma intressen för makarna.

Även vår familj har fått många härliga och roliga upplevelser med Stig och hans familj. Vi sörjer hans bortgång och våra varma kramar går nu till hans familj.

Trädgården runt hemmet på Ljusåsen i Smedjebacken, som han och min syster Inga-Lisa skapat blir ett fint minne av Stig när blomstertiden återkommer.

Annie och Staffan Gunnarsson med barnen

Kristina med familj, Erik med familj, Anders

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy