Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Insändare
Sök fakta innan beslut, Sofia Jarl!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sofia Jarl (C).

Bild: Knis Karin Björklöf

Annons

I dag finns det inga lokaler i Falun för akutpsykiatrin utan först när man hittat dessa så kan man börja jobba på en tidsplan med antingen nybygge eller renovering av befintliga lokaler.

”Flytten av akutpsykiatrin från Säter till Falun kan ske någon gång under våren”, säger trots det centerns Sofia Jarl, regionråd för Centerpartiet i Dalarna till P4 Dalarna.

Annons

Detta är ett uttalande som direkt ställer sig emot vad den arbetsgrupp för flytten sagt till personalen. Tidsspannet som personalen har fått till sig är att det kan ta allt från ett till tio år vilket i mina öron låter rimligare än till våren 2022.

Annons

Varför gör då Jarl ett sådant påstående utan att först kontrollera fakta med verksamheten?

Mitt enda rimliga svar är att det råder en så stor desperation och vilja till snabba lösningar, för att sedan kunna skylla på att man inte fått rätt information när saker går fel.

Vi har i dag brister inom psykiatrin. Oron över flytten är stor i personalgruppen. Det finns en risk att flertalet medarbetare välja att säga upp sig. Det leder i så fall till ett kompetenstapp med svårigheter att rekrytera ny personal om vi inte är aktsamma.

Har Jarl haft patientsäkerheten i åtanke överhuvudtaget?

Att akutpsykiatrin ska flyttas från Säter till Falun är bestämt, men inte när.

Bild: Kenneth Westerlund

Kommunikationen måste bli bättre från politikerna ända ner till vårdgolvet och tillbaka upp igen. Min avslutande fråga till Sofia Jarl är:

Kontrollerar ni fakta innan ni uttalar er?

Är det inte dags att styrande politiker lämnar kontorsrummet för att besöka verksamheterna och få en bättre bild av situationen innan ni tar orimliga beslut?

Politiker måste få en bättre förståelse och insyn i den verklighet som råder inom den verksamhet de styr över än vad de har idag. Jag välkomnar Jarl till verksamheten, innan beslut både idag och i framtiden.

U.N.L

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy