Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Förskolorna stänger – då ska vi ut på praktik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi studenter ska nu i fem veckors tid ut på praktik på förskolorna efter att ha studerat hemifrån stora delar av pandemin" skriver signaturen Student som inte vill bli sjuk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/TT

Annons

Åter igen kastas vi förskollärarstudenter ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning) på olika förskolor runt om i landet när smittspridningen av corona är värre än tidigare. Förskola efter förskola i länet tvingas hålla stängt eller be vårdnadshavarna att hålla sina barn hemma, då smittspridningen bland barn och personal gör läget ohållbart. Men förskollärarprogrammet på högskolan i Falun tar ingen hänsyn till detta.

Annons

Annons

Själva arbetar lärarna hemifrån för att inte riskera att bli sjuka, men vi studenter ska nu i fem veckors tid ut på praktik på förskolorna efter att ha studerat hemifrån stora delar av pandemin. Ett välkommet tillskott ute hos förskolorna förstås.

Vi studenter har förståelse för att verksamhetsförlagd utbildning givetvis är en stor del av våran utbildning, men om förskolorna i länet skulle välja att stänga helt måste förskollärarprogrammet ha en plan B. Men varför vänta med den planen bara för att lärarna själva inte löper lika stor risk att bli smittade, då de sitter hemma och slipper träffa oss. Vi studenter vill inte heller bli sjuka...

Student som inte vill bli sjuk

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy