Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Insändare
Sakta i backarna om Säbo

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nej, nej, nej. Det här bygget blev inte billigare, snarare tvärt om menar "Skattebetalare".

Bild: Tobias Berg

Annons

När Mats Nilsson (S) och Hans Johansson (C) gick ut och lovade att ett Säbo skulle byggas i Säter var behovet 100 vårdplatser.

Man skulle bygga ett Säbo i tre våningar på Prästgärdet med 100 vårdplatser med tillhörande balkonger för alla lägenheter och sjöutsikt.

När Länsstyrelsen tittat på Mats och Hans visioner bantades allt direkt till 70 vårdplatser i två plan. Efter att detaljplanen granskats, visade det sig att man lovat för mycket igen. Tvingades banta antal vårdplatser från 70 till 60, dessutom utan balkonger till dom boende. Billigare att bygga?

Annons

Annons

Nej, Mats och Hans kan tydligen inte räkna! Budget för bygget var 230 milj kr för 70 vårdplatser = 3,3 miljoner kr/vårdplats.

Nu blev det dyrare! 230 miljoner kr för 60 vårdplatser = 3,8 miljoner kr/vårdplats.

Kostnaden per vårdplats har därmed stigit med 500 000 kr/st. Bra jobbat Mats och Hans!

Ni kan verkligen förvalta kommunens pengar. Istället för att direkt bygga för 100 personer ute på Skönviksområdet med möjlighet till sjöutsikt för alla boende samt personal.

Skattebetalare Säter

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy