Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Larmrapporter från Region Dalarna – vems är felet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Den nuvarande styret har bara haft tre år på sig att ställa tillrätta årtionden av vanstyre" skriver signaturen Erfarna sjuksköterskor.

Bild: Tomas Nyberg, Arkivbild

Annons

Larmrapporterna 0m dåliga chefer, fusk med köer hos BUP och personalbrist duggar tätt. Medicinklinikerna i Falun och Mora lider av personalbrist med neddragning av vårdplatser som följd.

I flera fall törs personalen inte underteckna skrivelser med namn eftersom man då kan råka ut för repressalier. Bestraffningen utgörs av lögner och hot om skriftliga varningar och till slut uppsägning, allt med personalavdelningens benägna bistånd.

Annons

Annons

Tyvärr kommer ovan beskrivna problem att skyllas på den sittande politiska ledningen, trots att de flesta besparingar och neddragningar av platser och personal gjorts av det tidigare socialdemokratiska styret. Den nuvarande styret har bara haft tre år på sig att ställa tillrätta årtionden av vanstyre.

Det är också Socialdemokraterna som måste stå till svars för den osunda chefskultur som gör att händelser som vi beskrivit får fortsätta. Ett exempel är de divisionschefer som nuvarande styre fått ”ärva” och som med en månadslön på cirka 100 000 kronor har till uppgift att få verksamheterna att fungera. Frågan är var deras lojalitet finns?

Antalet administratörer har ständigt ökat och vårdpersonalen minskat. Om smittspridning och sjukhusfall ökar, vem ska vårda patienterna och vem är ansvarig för hur sjukvården ser ut?

Erfarna sjuksköterskor

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy