Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orsa

Insändare
Ledsen över rovdjursparkens nedläggning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Isbjörnen Ewa leker med Wille i den nyfallna snön i Grönklitt.  Foto: Orsa Grönklitt

Annons

En överexploatering sker i Grönklitt och det magiska smultronstället tappar sin charm för varje år man utvidgar. Grönklitt blir ju inte högre för att man bygger sönder runtomkring. Korta backar kräver bättre logistik för att folk ska vilja tillbaka. Inte flera hus på "kullen" och med mindre skog.

Nu ska dessutom rovdjursparken avetableras, som passade så bra in tiden då bevarande av arter och miljö ligger i tiden.

Annons

Annons

Stora ytor som parken var känd för.

Ett lyckat isbjörnsprojekt (tack vare miljön?) som nu ska bytas mot zipline och fler stugor till de förmögna utanför orten som har råd att betala för parkeringen nära backen varje dag. Grattis.

Besluten är självklara om man tittar på sista raden. Det tvekar nog ingen på som kan räkna. Det hela är bara så sorgligt. Nu får man bara hoppas att flera jobbtillfällen växer fram. Vi andra får börja lägga pengarna på andra anläggningar.

Osäkerheten kommer alltid finnas där framöver för detta smultronstället. Grönklitts själ tynar tyvärr hur som helst bort oavsett den utsikt man har över Orsasjön och siljan i bra väder.

Ledsen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy