Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Falun är en skitkommun när det gäller miljö

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Ingen vettig miljövän vill cykla jämte avgasrören på Sturegatan" skriver signaturen Flyttar snart. Arkivbild.

Bild: Mikael Hellsten, Arkivbild

Annons

Falun är verkligen en skitkommun när det gäller miljöpolitik! Lat, bekväm och bakåtsträvande. Ibland undrar man om de styrande överhuvudtaget läser en rikstidning eller känner till begreppet ”klimatkris”.

Man anlägger en ny cykelbana längs en hårt trafikerad genomfartsled – Sturegatan – och tycker att man gjort sitt. Men ingen vettig miljövän vill cykla jämte avgasrören på Sturegatan, oavsett vad verklighetsfrånvända och näringslivskramande politiker och stadsplanerare får för sig. Cykelvägen är ett misslyckande!

Annons

Annons

Givetvis borde man i stället prioriterat sträckan längs Tisken, nedom Södra skolan, där många dagligen helst går eller cyklar i avgasfredad miljö. Men i dag är sträckan ett ”icke prioriterat område” – nio av tio gånger oplogat, såphalt och osandat. Varför?

Dessförinnan har man lyckats ta bort en planskild korsning vid Tiskenparkeringen, där gående och cyklister tidigare slapp den mördande biltrafik som till varje pris dagligen måste köra igenom och klyva sönder stan – oftast i bolmande ensamfordon. Varje gång man nu tvingas korsa vägen är en prövning, förenad med livsfara.

Vem eller vad ligger bakom detta slöa miljövansinne? Hur kan det bara få fortsätta? Var finns visionerna? Förändringen? Framtiden?

Flyttar snart

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy