Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Säter

Debatt
”Miljöpartiet ökar klyftorna med sin politik”

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Caroline Willfox (M), oppositionsråd i Säter.

Bild: Tobias Berg

Annons

Att inte kunna erkänna att man inte lyckats med invandringen och integrationen i regeringsställning är långt från verkligheten och knappast hållbart eller ansvarigt och värdigt.

Miljöpartiet är exempelvis delansvarigt för att ej ha åtgärdat fusket med samordningsnummer, siffror som visar att miljarder skattepengar hamnar hos fuskare istället för att gå till exempelvis skola, vård, omsorg och pensioner.

Ni har drivit en invandringspolitik som har varit långt ifrån förankrad hos skattebetalarna och vållat många asylsökande mycket smärta och lidande samtidigt som ni inte klarat av att utvisa de som ej fått beviljat uppehållstillstånd.

Hur kan Miljöpartiet anse att vägen till ett mänskligare samhälle går via ökade klyftor?

Annons

Varför fortsätta driva den politiken vidare nu, när ni själva förstår att det inte går att förverkliga Miljöpartiets vision i bara ett land?

Annons

Roger Siljeholm är ordföranade i Moderaterna Säter.

Bild: Arkivbild, Pär Sönnert

Efter sju år vid regeringsmakten och med ledande befattningar inom svensk elproduktion och distribution är ni även ansvariga för en energipolitik som lett till att vi idag har lika hög skatt på el som på cigaretter.

Samtidigt skall vi använda mer el och bli fossilfria. Var är logiken?

Kostnaderna för produktion av el är idag enligt svenska energimyndigheten (kw/h före skatt): Vattenkraft 23 öre, kärnkraft 24 öre, vind 65 öre, sol 170 öre.

Därav faller även ditt felaktiga påstående om att kärnkraften är väldigt dyr. Siffrorna är tydliga och lätta att förstå. Ni har med skatter gjort kärnkraften dyr eftersom ni ej tycker om kärnkraft. Att sen påstå att kärnkraften ej är affärsmässig känns bara oseriöst. Samtidigt är den nya generationens kärnkraft – som många länder idag satsar på - mycket säker och lider knappast av någon bristande säkerhet och bör därför klassas som förnybar.

"Att påstå att kärnkraften inte är affärsmässig är oseriöst" skriver Siljeholm och Willfox.

Bild: TT

Den är även viktig för att kunna erbjuda privatpersoner, våra företagare och industrin billig och säker el som stärker vår konkurrenskraft för fler jobb och därmed högre skatteintäkter och mer pengar till vår välfärd.

Annons

Annons

Det är knappast ett bra sätt att se på människor.

Ni säger att ni vill nå ett mänskligare samhälle, men er politik leder ju åt fel håll med ökande klyftor och fler fattigpensionärer i Sverige. Vardagen för folk i Sverige har med era höjda beskattningar med plastpåseskatten som pricken över i, blivit svår och den ekonomiska fattigdomen, segregationen och utanförskapet ökar.

Hur kan Miljöpartiet anse att vägen till ett mänskligare samhälle går via ökade klyftor? Det är knappast ett bra sätt att se på människor.

Roger Siljeholm ordförande Moderaterna Säter Caroline Willfox (M) oppositionsråd Säter

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy