Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Fortsätt använda gymmet – vi tror på föreningslivets kraft

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"De boende i området har möjlighet att med kultur- och fritidsförvaltningens hjälp bilda en förening och därmed fortsätta att använda gymmet." Det skriver M-politikerna Catharina Enhörning, Bertil Eek och Linda Andersson.

Bild: Lina Hård

Annons

Kultur- och fritidsnämnden och därefter kommunfullmäktige i Falun har beslutat att gymmet i Slätta fortsättningsvis ska hållas öppet för föreningars träningsverksamhet. Vi ser det som en bra möjlighet för föreningarna att öka antalet medlemmar och stödmedlemmar. En förening kan vara en idrottsförening, en intresseförening eller en seniorförening.

De boende i området har möjlighet att med kultur- och fritidsförvaltningens hjälp bilda en förening och därmed fortsätta att använda gymmet. Vi hoppas att många tar denna möjlighet eller går med i en redan befintlig förening som anmält intresse för nyttjande av Slätta-gymmet.

Annons

Annons

Vi hoppas att många tar denna möjlighet eller går med i en redan befintlig förening som anmält intresse för nyttjande av Slätta-gymmet.

Vi moderater i kultur- och fritidsnämnden har tagit del av Leif Perssons åsikter i debattartikeln ”Angående stängning av Slättagymmet för allmänheten” (2/1) och bollar gärna fler idéer om hur man kan fortsätta att utveckla Slätta, men också andra områden i Falun.

Civilsamhället och föreningslivet är avgörande för att ett samhälle ska hålla ihop, inte minst i arbetet för att bryta utanförskap och förbättra integrationen. Vi vill underlätta för det civila samhällets organisationer att bedriva sin verksamhet, att utvecklas och att därigenom bidra till välfärd och social sammanhållning.

Fritid för Unga planerar dessutom aktiviteter där man som ungdom kan träna med närvarande fritidsledare. Denna utveckling av gymmet i Slätta innebär att alla ungdomar i Falun härmed har ett gym där man kan träna gratis.

Redan har cirka 10-15 föreningar anmält intresse för att boka tider i Slätta-gymmet. Vi tror på föreningslivets kraft i samhället och vill stärka den så mycket som möjligt.

Catharina Enhörning, Bertil Eek, Linda Andersson (M)

ledamöter i kultur- och fritidsnämnden, Falun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy