Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Mora kommun höjer avgiften för spårkort med 400 procent

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Norra Garberg. Foto: Maria Ahlber/läsarbild

Annons

Mora kommun via Vasaloppsföreningen höjer avgiften för spårkort från 225 kronor till 875 kronor, alltså ca 400 procent för de som är 65 år och äldre från 23 november. Detta måste vara den största avgiftshöjning i Mora kommuns historia. Intäkterna från spårkorten ska gå till Vasaloppsföreningen som säljer korten.

Är det 65-plussare med låg pension som ska bekosta en utvecklig av Mora skidstadion för turisterna? Det stora flertalet äldre som vill åka skidor använder för det mesta spåret upp till Eldris och kanske någon gång till Läde eller Hökberg, dessutom under dagtid. Det är spår som funnits lång tid tillbaka och bekostats med skattemedel. Spåren räcker för normal motion och friskvård. Mora skidstadion och elljusspår är mera till för elit och skidskytte och ska inte bekostas av vanliga motionärer.

Annons

Annons

Det är många äldre som vill komma ut i friska luften och samtidigt åka lite skidor och få lite friskvård. Många äldre åker en kort sträcka 2-5 km i vasaloppsspåret. Ska de betala lika mycket som elitmotionärer - som använder hela skidstadion, Hemusområdet , Vasaloppsarenan och Norra Garberg.

Skattebetalare 65-pluss

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy