Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Lär av pandemin – välj bort flyget även 2022

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi behöver inte heller sluta att resa, bara välja andra sätt att göra det på." Det skriver Maja Rosén. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Annons

Vi delar nog alla samma önskan inför 2022 – att pandemin ska ebba ut. Men vi behöver också ta lärdom av den. Vi vet nu att det går att genomföra stora förändringar om vi inser hur viktigt det är.

Under 2020 minskade svenskarnas flygresande med 75 procent, vilket bidrog till att våra totala utsläpp minskade med 8,9 procent. Precis som vi har varit tvungna att minska flygresandet för att minska spridningen av covid-19 är vi tvungna att fortsätta med det om vi ska lyckas nå klimatmålen – en enda flygsemester kan förbruka hela vår individuella koldioxidbudget.

Annons

Annons

Klimatomställningen kommer inte att bli enkel att genomföra, men till skillnad från pandemin tillåter den oss att fortsätta göra det som verkligen betyder något – att mötas och umgås med varandra. Vi behöver inte heller sluta att resa, bara välja andra sätt att göra det på.

Gott nytt flygfritt 2022!

Maja Rosén, Vi håller oss på jorden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy