Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
Bättre ekonomi för pensionärer med Miljöpartiets politik

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Du frågar vart vi är på väg? Vi är på väg mot en mer hållbar framtid, där vi lever goda och friskare liv med mindre utsläpp av farliga partiklar och växthusgaser." Det skriver Kerstin Lundh (MP).

Bild: TT

Annons

Svar på insändaren ”Gud bevare Sverige och Dalarna” den 20/12 av signaturen Fattigpensionär i Rättvik.

Miljöpartiet anser att alla ska kunna leva på sin pension. Vi har i regeringsställning höjt och vill fortsätta höja garantipensionen så att de pensionärer som har det tuffast får mer pengar i plånboken. Vi har tagit bort den orättvisa skillnaden för hur pensioner och arbete beskattas som uppstod genom Alliansens jobbskatteavdrag.

Annons

Annons

Miljöpartiet vill att människor som söker asyl ska få sin sak prövad på ett rättssäkert sätt. Det är en fråga om humanitet, att hjälpa människor som flyr för sina liv.

Kerstin Lundh, regionråd för Miljöpartiet.

Bild: Privat

Det stämmer att elpriserna varit höga senaste tiden, flera faktorer bidrar till detta. Lösningen är att energieffektivisera, bygga ut elnäten och bygga mer förnybar elproduktion. Gärna så att el kan lagas en tid, exempelvis med hjälp av vätgas. Att bygga nya kärnkraftverk tar minst tio år och är väldigt dyrt (se exemplet i Finland). Det är en naiv tro att kärnkraften ska rädda Sverige från höga elpriser.

Du frågar vart vi är på väg? Vi är på väg mot en mer hållbar framtid, där vi lever goda och friskare liv med mindre utsläpp av farliga partiklar och växthusgaser.

Kerstin Lundh, regionråd för Miljöpartiet och delvis pensionär

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy