Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
Dalatrafik - hur tänker ni?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fina fisken är det ju att man som patient från till exempel Mora kan få åka gratis med Dalatrafiks bussar när man ska till Falu Lasarett för behandling eller undersökning.

Fantastiskt, men jag vet inte hur Dalatrafik tänkt då man som patient på deras bussar på väg till Falu lasarett inte får skjuts fram till entrén på lasarettet. Istället "slängs man av" vid Svärdsjögatan. Sedan ska man själv med kryckor, dåliga leder, dålig syn med mera ska försöka ta sig till lasarettet.

Annons

Annons

Själv trodde jag att bussen skulle stanna vid entrén, men icke. Jag skulle till Falu lasarett för mina ögon och eventuell injektionsbehandling och då jag också har en fot där alla senor är förstörda och således har svårt att kunna gå säkert om inte underlaget är absolut jämnt som på ett golv. Att gå från Svärdsjögatan till lasarettet blev för mej traumatiskt och dramatiskt och jag var livrädd att foten skulle vika sig och jag falla och bryta alla ben i kroppen. Om Dalatrafik istället lät bussarna åka till entrén så skulle det inte var något problem för oss patienter med diverse sjukdomar som begränsar vår rörelseförmåga.

Det skulle ta tre minuter extra i er tidtabell och underlätta så mycket. Det andra "men" som jag vill skjuta in är att det i dessa coronatider är alldeles omöjligt att hålla avstånd på era bussar så för oss i riskgrupperna är det ju livsfarligt att sitta på bussen i tre timmar Mora -Falun tur och retur.

Sven Lind

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy