Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Vem kom på idén att blanda in förnybart bränsle i diesel?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Ärade medborgare: Är det någon som funderat över varför diesel och bensin blivit så dyr som den är nu? Så svara gärna.

Kan undra vem som kommit på iden att blanda in förnybart bränsle i diesel?

Ponera att råvaran är "skogsrester" eller produkter från skogen, som skall skötas under omloppstiden till mogen ålder, med hjälp av fossilt bränsle.

När råvaran är mogen för avverkning skall den apteras, skotas till väg, transporteras till fabrik, bearbetas där, troligen med fossilt bränsle eller el till färdig produkt: "förnybart bränsle".

Annons

Annons

Transport till ställe för mellanlagring, transport till tankställe för förbrukning av oss som i slutändan skall betala kalaset med våra redan hårt skattade pengar ur hushållskassan!

Under tiden gonar sig skatteverket när pengarna strömmar in från mervärdesskatt, energiskatt och skatt på skatt i alla led.

Antag att det går åt lika mycket fossilt bränsle räknat i alla led till tillverkning av förnybart bränsle som det blandas i förnybart bränsle så måste ju resultatet bli näst intill noll. Och vad har man uppnått då, då?

För övrigt har jag inget emot att ett av "regeringspartierna" packade och drog.

Hälsar en snäll och lydig medborgare.

Olov

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy