Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Oroligheterna i Marnäs

Insändare
Fri uppfostran i Marnäs

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

NLT den 30 december. Nu får Hyresgästföreningens representanter kritik.

Annons

Det är lite skrämmande hur aktiva inom Hyresgästföreningen upplever ordningen i Marnäsområdet i Luvika.

Blir dålig PR åt föreningen att hävda att barnen uppfostrar sig själva och lever som representanterna själva gjorde i sin barndom.

Hur ska barn kunna lära varandra vad som är rätt eller fel? Att krossa ett fönster för att man blir tillrättavisad kan väl ändå inte betraktas som okej för att någon vuxen gjort en tillrättavisning.

Annons

Annons

En boll på en balkong kan väl inträffa. Men det är väl inte normalt att barnen springer på taken, det är ju risker med sådana övningar och det kan även förorsaka vissa skador på taken.

Att använda källarutrymmen som någon form av lekplats. På lite längre sikt brukar det bli ett utmärkt ställe för smygrökning. Det finns väl lekplatser utomhus.

Att inga barn är ute och stimmar på kvällarna stämmer inte. Jag går ganska ofta förbi med min hund på kvällstid och påstå att det är lugnt är väl att ta i.

Att damerna i artikeln mer eller mindre påstår att det är fel på de vuxna som tillrättavisar och att barnen är oskyldiga visar på tanklöshet. Ni påstår att detta pågått i 40 år och att ni själva var likadana, det låter inte som om Hyresgästföreningen bidrar till ett lugnt och säkert område för sina medlemmar.

Bildandet av en cykelklubb är väl positivt, men att ni inte får några ledare är inte det minsta konstigt med sådan bakgrund. Det finns ju en aktiv och framgångsrik cykelklubb i stan, varför inte ta dem till hjälp.

Kalle Kula

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy