Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skridskoåkning

Läsartext
Poelstjärnan lockade ungdomar till Lugnet

Detta är en läsartext.

Medaljutdelning med saft, lussekatter, pepparkakor och chokladgodis lockar alltid! Foto: Sammi van Vliet.

Annons

Dala Active Skaters blev första skridskoklubb i landet att haka på Svenska skridskoförbundets idé att hylla och låta sig inspireras av dubble världsmästaren och världsrekordmannen Nils van der Poels framgångar det senaste året.

I Nils anda att ha glädje med sin idrott, att alla är välkomna, att känna gemenskap och delaktighet och att kunna utmana sig på något vis, genomfördes tävlingen på Lugnets bandybana två dagar före jul.

Annons

Annons

Tio barn hade anmält sig till Poelstjärnan och det gällde att åka 80 meter framåt och bakåt, 300 meter så fort man kan och att åka i en hinderbana med slalomportar, limboställning, madrasstunnel och skridskobowling. Det sistnämnda var tveklöst det mest populära.

Skridskobowling var ett av flera roliga moment i Poelstjärnans hinderbana vid dagens övningar. Foto: Sammi van Vliet.

Barnen hade svårt att slita sig från skridskobowlingen, där de själva var klotet som skulle slå omkull käglorna. Men prisutdelning med fina guldmedaljer med Nils van der Poels bild på och saft med lussekatter och pepparkakor och chokladgodis lockade slutligen barnen mera.

Alla barn som deltog i Poelstjärnan fick en fin, gyllene medalj med Nils van der Poels bild på i blågult band. Ett minne för livet. Foto: Sven Olsson.

Loppet på 300 meter hade lagts ut som en utmaning till bandy-, hockey- och konståkningsungdomar, men ingen kom för att mäta sig med skrinnarna. Snabbast av alla var 15-årige Isak Bengtsson och 14-åriga Alice Lundberg, som båda åker fortare än de flesta elitbandyspelare.

Sven Olsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy