Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Företagen viktiga för ett större och attraktivare Falun

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Vi ska i nämnder och bolag driva en politik som möjliggör en uthållig tillväxt." Det skriver Falumoderaterna Anders Lindh, Carl Ström och Catharina Enhörning.

Bild: Lars Dafgård, Arkivbild

Annons

Nu har moderaterna i Falualliansen varit med och röstat fram en ny och efterfrågad offensiv näringslivsstrategi för Falu kommun.

Företagen är viktiga för Falu kommun. De skapar jobb och service för invånarna och bidrar därmed till kommunens attraktivitet. Näringslivsstrategin har ett viktigt ”utifrån och in”-perspektiv och den är framtagen i dialog med ett stort antal lokala företag. Strategin har också tydliga och mätbara mål och indikatorer. Strategin ska vidare vara ett levande dokument med en årlig uppföljning och utvärdering.

Annons

Annons

Vi moderater i Falualliansen vill se ett attraktivt företagsklimat som ger förutsättningar för ett växande lokalt näringsliv. Vi ska i nämnder och bolag driva en politik som möjliggör en uthållig tillväxt. Vi vill motverka den kompetensbrist som finns och som bedöms bli större och vi vill att alla som kan ska få möjlighet att arbeta.

Vi moderater i Falualliansen vill se ett attraktivt företagsklimat som ger förutsättningar för ett växande lokalt näringsliv.

Näringslivsstrategin uppmuntrar till strategisk samverkan mellan tjänsteföretag, handel, industri samt besöksnäring. Något som också betonas i kommunens besöksnäringsstrategi. Näringslivsstrategin passar också väl ihop med Dalarnas näringslivsposition 2030 som den uttrycks i Dalastrategin.

Men det är först när en strategi accepteras och omfamnas av många olika aktörer som det kan bli verklig förändring. Därför är det viktigt att kommunens näringslivskontor har ett strategiskt uppdrag att förankra näringslivsstrategin bland såväl chefer och medarbetare på olika nivåer i kommunen som hos många företag i det lokala näringslivet.

Vi vill fortsätta att bidra i detta arbete och arbeta för ett större och attraktivare Falun.

Anders Lindh, Carl Ström och Catharina Enhörning

Moderaterna i kommunstyrelsens utvecklingsutskott, Falu kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy