Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Debatt
Lars Handegard (v): köpet av Brunnsvik vilar på oseriös glädjekalkyl!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hur länge Ludvika kommun ska acceptera att Brunnsvik gör miljonförluster och avstår från underhåll?, undrar oppositionsrådet Lars Handegard(v).

Bild: Torbjörn Granling

Annons

När fullmäktige beslutade att köpa den gamla folkhögskolan i Brunnsvik var Vänsterpartiet starkt kritiska och argumenterade och röstade emot ett köp. Ett av huvudskälen för detta var att det saknades en plan för vad kommunen skulle använda anläggningen till samt att vi såg en stor faras för att köpet skulle bli ett förlustprojekt som skulle tynga ner en hård pressad kommunekonomi. Inför beslutet presenterade Socialdemokraterna med Ingvar Henriksson och Leif Pettersson i spetsen tillsammans med fastighetsbolagens VD en affärsplan där man pekade på att bolaget inom några få år skulle klara av att stå på egna ben och klara att hålla en relativt hög underhållstakt. Något som är helt avgörande för att anläggningen inte ska förfalla. Efter fem år i kommunal ägo förväntades hyresintäkterna uppgå till över 8 miljoner och bolaget göra en vinst med nästan 3 miljoner samtidigt som underhållets förväntades ligga på 1,2 miljoner per år.

Annons

Annons

När bolaget i år snart gör bokslut för sitt sjätte verksamhetsår kan vi konstatera att hyresintäkterna landar strax över två miljoner, att man gjort underhåll för 50 000 kronor och att man går mot en förlust på 1,5 miljon kronor. För nästa år beräknas hyresintäkterna till 2,2 miljoner och förlusten till hela 2,4 miljoner. Det går inte att beskriva beslutsunderlaget för ett köp som något annat än en oseriös glädjekalkyl och det är hög tid att fråga sig hur länge Ludvika kommun ska acceptera att Brunnsvik gör miljonförluster och avstår från underhåll?

Lars Handegard, Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy