Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Läsartext
SPF Seniorerna Falun firade Lucia i Nybrokyrkan

Äntligen kunde man träffas och uppleva ett luciatåg tillsammans i Nybro-kyrkan. Längtan var stor så SPF Seniorerna tjuvstartade och genomförde sitt luciafirande redan den 9 december.

Detta är en läsartext.

Foto: Herbert Carlén

Annons

Förra året var det inställt, men nu kunde man åter samlas och uppleva luciatåget från Kulturskolan. Allt enligt gammal tradition. Det som var en stor skillnad mot tidigare var att alla var tvungna att visa covidpass när de anlände till kyrkan. Allt fungerade, förutom att en inte hade lyckats ladda ner sitt pass i telefonen. Med lite hjälp så löste sig även det lilla problemet.

Annons

I luciatåget hade Lucia med sig tio tärnor och en stjärngosse, som saknade den klassiska struten. Han hade i stället ett brett pannband med en stjärna, typ Karate Kid. Lite modernare än den gamla struten.

140 SPF-seniorer fick uppleva luciatåget på plats och de var nog alla ganska överens om att tv-sändningar i all ära, men de kan inte mäta sig med detta.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy