Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Oxbergs If firade 90 år med glögg

Detta är en läsartext.

Oxbergs IF firade 90 år. Foto: Karin Eriksson

Annons

Oxbergs IF firade 90 år i helgen som gick med glöggkalas och trevlig samvaro i bygården den 2:advent. Det blev så klart nostalgiska återblickar med bilder och filmer men också rapport från aktuella resultat som klubbens aktiva levererar.

Det är stor bredd av aktiviteter som den lilla föreningen i Oxberg erbjuder idag. Alltifrån den flytande studsmattan vid den välbesökta badplatsen till, ridbana, boulebana, skridskobana, gym mm. Och så klart skidåkning i Fäders spår. Vasaloppet och byns insatser vid kontrollen samlar byns invånare och är den inkomstkälla som gör övriga aktiviteter möjliga.

Annons

Annons

Idag stöttar föreningen tre elitsatsande skidåkare; främst Malte Stefansson som finns med längst fram i skidskyttesverige. Något yngre är Eddie Pettersson och Max Andersson, båda på väg upp. Alla åker de i den röd/vita Oxbergs IF dräkten.

För att fira har klubben tagit fram en jubileumsskrift. Den är att se som ett komplement till de tidigare skrifterna som getts ut och en källa för den 100 års bok som kommer ut om 10 år. Där kan man läsa om alla de duktiga idrottsmän och kvinnor som haft sina rötter i Oxberg.

Karin Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy