Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Hon brann för det pedagogiska arbetet – minnesord över Ulla-Britt Nilsson

Ulla-Britt Nilsson, Falun, var vår chef under många år på förskolan Främbyhus i Falun. Vi minns denna tid med stolthet och glädje över att vi tillsammans utvecklade en verksamhet byggd på barns rätt till växande genom lärande och lek.

Ulla-Britt brann för det pedagogiska arbetet och vi kände att vi var ett team som jobbade tillsammans för barns bästa. Åt var och en efter behov och utifrån allas lika värde.

Vi upplevde en fin arbetsgemenskap som även spillde över på fritiden. Många trevliga fester hann vi med, en del av dem hemma hos UB på Kvarnberget och i stugan utåt Källslätten. Vi minns särskilt när vi, för att hylla henne på 50-årsdagen, samlades i ottan en vårmorgon nedanför hennes balkong och sjöng ”En djuvlig grönska” för henne och grannarna.

Annons

Annons

Vårt umgänge fortsatte även efter pensioneringen med regelbundna luncher.

Det var alltid givande och roligt att diskutera med Ulla-Britt vare sig det gällde samhälle, kultur eller politik, hon läste mycket och delade gärna med sig av boktips.

Vi fick också dela hennes glädje över sönerna, Peter och Thomas, och så småningom de barnbarn som föddes.

Hon delade också med sig av berättelser från hembygden i Blekinge  där hon ofta besökte ”mossan o brossan” .

Hos oss f.d. kollegor på förskolorna Främbyhus, Kvarnen och Torpet lämnar Ulla-Britt  ett stort tomrum.

Genom Annika Rydergård, Eva Ahlyr och Ingrid Wänn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy