Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Jag flyttade – men själen är kvar i Borlänge

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Martin Lindström

Annons

Sverige, och Borlänge har aldrig varit tryggare påstår politikerna. Vardagen för oss Borlängebor talar om något annat. Ett Borlänge som inte är sig likt, och inte heller varit på en lång tid. Rött på kartan enligt myndigheterna, men trots det tryggt att vistas nattetid enligt kommunalråd, som i sin tur blivit utsatt för personrån dagtid.

Borlänge är en väldigt speciell ort, på gott och ont. Borlänge behöver trevligt folk. Från politiskt håll måste Borlänge styras till en trevlig, anständig ort med framtidsanda igen. Det går inte att begrava centrum och försöka skapa en skenhelig fasad. Kommunen kan väl åtminstone städa på gatorna efter helgens fyllebravader? Det ser bedrövligt ut på förmiddagarna. Inte ens inför julskyltningen förmådde kommunen lägga resurser på städningen.

Annons

Annons

Det är många, inklusive undertecknad som flyttar till grannkommunerna trots att själen finns kvar i Borlänge. Som någon sade "chocken uppstår inte förrän eländet är på ens bakgård".

Bild: Martin Lindström

DrK

Foto: Maj Wikström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy