Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hedemora

Insändare
Ska vi ha pengarna i madrassen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hallå banken, hur ska vi ha råd att ha pengarna hos er? undrar insändarskribenten.

Bild: TT

Annons

För ett antal år sedan kunde en förening ha sina pengar på banken utan avgifter. Många föreningar har ganska små belopp att hantera och som finns på ett konto på banken, som man dessutom inte har någon tillgodoränta på. Däremot får föreningen betala en årsavgift på närmare 1 000 kronor per år, varierar självklart lite mellan de olika bankerna.

Detta gör att föreningarna dräneras snabbt på de små resurser man har, på fem år har föreningen betalat cirka 5000 kronor i avgifter till banken.

Annons

Annons

Stora pengar för en liten, ideell förening.

Den ekonomiska hanteringen sker ju av kassören via nätet, ytterst sällan besök på banken, eventuellt nytt protokoll om vem som har teckningsrätt, kan vad jag förstå nu även göras via nätet.

Sköter man sin privata ekonomi med bankkonto och möjlighet till internetbetalning, samt ett bankkort, är avgiften hälften mot vad föreningen betalar. Det som händer i dag är att föreningen tar ut sina pengar och låter någon i föreningen ta hand om det ekonomiska genom ett eget konto.

Detta innebär på sikt en risk.

Så min fråga till alla banker, hur tänker ni, hur kan ni motverka så att inte föreningarna väljer att ta ut sina pengar?

Vad kan ni göra för att sänka avgifterna för de små ideella föreningar?

Gun Drugge

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy