Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
Allvarligt att Borlängeborna inte kunde följa fullmäktigemötet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lars Ivarsson valdes till fullmäktiges ordförande i Borlänge vid första mötet efter valet 2018.

Bild: Sylvia Kjellberg

Annons

Svar på Max Eskilssons ledare 29 november 2021

Vi instämmer med Max Eskilsson om att det var olyckligt att Borlängeborna inte hade möjlighet att ta del av diskussionerna på kommunfullmäktige den 9 november. Vi arbetar för att det inte ska ske igen och jag vill här förklara vad som hände.

Annons

Annons

Borlänges kommunfullmäktige samlades den 9 november 2021 i ett efterlängtat fysiskt sammanträde för att bland annat debattera och besluta om 2022 års budget, mål och skattesats. Sammanträdet var det första sammanträdet där samtliga ledamöter deltog fysiskt på plats sedan pandemin startade.

Under hösten startade ett arbete med att renovera sessionssalen som kommunfullmäktige normalt sammanträder i. Vilket innebar att kommunfullmäktige inför mötet den 9 november behövde hitta en alternativ lokal och valet föll på Hagagymnasiets aula. Det finns flera aspekter på varför vi valde Hagagymnasiets aula. Tyvärr visade det sig under mötet att skolans nätverk inte hade tillräcklig kapacitet för att webbsända kommunfullmäktige på ett tillfredställande sätt.

Att vi inte lyckades sända kommunfullmäktige är något vi ser allvarligt på. För att säkerställa att webbsändningarna kan ske tillfredställande under fullmäktigesammanträdet i december så kommer sammanträdet att omlokaliseras till Erikslundsgymnasiets aula där nätverkets kvalitet är bättre. Mötet planeras ske fysiskt på plats men kan komma att ske digitalt med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi välkomnar alla Borlängebor att följa kommunfullmäktige den 14 december via borlänge.se.

Lars Ivarsson Ordförande kommunfullmäktige i Borlänge kommun

Anna Andersson Sektorchef Verksamhetsstöd i Borlänge kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy