Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Läsartext
Sång från Dufvemåla vid Musik vid helgsmål i Svärdsjö kyrka

Helgsmålsmusiken tog besökarna med på en resa tillbaka till mitten av 1800-talet, tiden för svenskarnas stora utvandring till Nordamerika.

Detta är en läsartext.

Malin Bengtz och Walters Börje medverkade. Foto Nils-Erik Eriksson

Annons

Resan börjar i Dufvemåla by där Kristina väntar sin Karl-Oskar. Malin spelade på flöjt låten Dufvemåla Hage. Kyrkvärden Hermine von Schéele och Malin Bengtz berättade om psalmer och böner som var de samma där som i Sverige.

Unisont sjöngs psalmen Fädernas kyrka. Ytterligare sånger sjöngs ur Björn och Bennys populära musical Kristina från Dufvemåla bland annat Ljusa kvällar om våren i vilken Malin och Walters Börje sjöng tillsammans. Kristinas ord i bönen ”Gud, du måste finnas, jag lever mitt liv genom Dig ….” och sången Du måste finnas fortsatte programmets resa. Som avslutning lästes ur psaltaren 102 varefter slutsången blev I gott bevar. Walters Börje kompade på piano och orgel. Ljud och ljus ansvarade Nils-Erik Eriksson för.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy